Projecten

We hebben ervaring met hele verschillende opdrachtgevers en op allerlei plekken. Overeenkomsten vinden we belangrijker dan verschillen. In alles wat we doen zetten we de mens centraal. De Nederlandse praktijk brengt nieuwe inzichten in internationale opdrachten. Omgekeerd is die ervaring de basis voor innovatie in Nederland.

Planning voor lokale ontwikkeling

Local Government Resilience Programme > Koerdistan, Irak

De Koerdische regio van Irak heeft een veelbewogen geschiedenis. Met een nationale visie als basis, werkten we aan een methode om lokaal een gedeelde aanpak te ontwikkelen. Dat leidde in vijf gemeenten tot discussie, plannen en nieuwe investeringen. Experts op nationaal niveau zijn gecertificeerd in de methode. Met lokale partner ORSD werken we aan een model in heel Irak.

Kan niet bestaat niet

Netwerk Centrum Leeuwarden > Leeuwarden, Nederland

‘Kan niet bestaat niet’ is de kern van de aanpak van Netwerkcentrum Leeuwarden. Iedereen is welkom in de ‘fabriek voor zelfvertrouwen naast het Cambuur-stadion. Er is warm eten, huiswerkbegeleiding en kleding. Schuldhulpverlening door ervaringsdeskundigen en nog veel meer. Voor de gemeente brachten we de diensten in kaart. Met NWCL leggen we de methode vast in een handboek.

Participation task forces

Realising Alliances with Citizens’ Assemblies (MATRA-CA) – Türkiye

De Union of Municipalities of Turkey, de tegenhanger van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, werkt aan burgerparticipatie. UGD ontwikkelde en methode voor samenwerking in de nationale Participatie Taskforce. Daarmee werken in gemeenten benoemde bestuurders samen met gekozen politici en vertegenwoordigers van burgerraden. De toolkit en het boek zijn met Turkse specialisten ontwikkeld en getest.